Tallerken-opskrifter: Seks nemme og lækre retter, du kan lave på under 30 minutter
Mangler du inspiration til aftensmaden? Har du kun 30 minutter til at lave mad? Så er du kommet til det rette sted. Vi har samlet seks nemme og lækre tallerken-opskrifter, der alle kan laves på under 30 minutter. Uanset om du er til kylling, svinekød eller fisk, så er der noget for enhver smag i denne artikel. Så tag en dyb indånding og lad os komme i gang med at lave lækker aftensmad på ingen tid.
Ret 1: Krydret kylling med quinoa og grøntsager
Denne ret er både sund og lækker, og den er nem at lave på under 30 minutter. Start med at stege kyllingestykker i en gryde med lidt olie, og tilsæt så krydderier som spidskommen, paprika og chili. Imens kyllingen steger, kan du tilberede quinoa, som er rig på protein og fiber. Quinoa koges i vand, og efter 15 minutter er det klar til at blive serveret. Til retten tilføjes også en blanding af grøntsager, som kan variere alt efter smag og behag. Du kan vælge at stege grøntsagerne i gryden sammen med kyllingen, eller du kan tilberede dem separat og servere dem ved siden af. Den krydrede kylling og quinoa kan også spises som en kold salat dagen efter, hvis der er rester tilbage.
Ret 2: Spicy nudelsuppe med svinekød og grøntsager
Denne spicy nudelsuppe er en perfekt ret til en kold vinterdag. Suppen er fyldt med smagfuldt svinekød, sprøde grøntsager og en krydret suppebase. Det bedste ved denne ret er, at den kan laves på under 30 minutter.
For at lave denne ret skal du starte med at koge nudlerne efter anvisningerne på pakken. Imens kan du varme en gryde op med lidt olie og stege skiver af svinekød. Tilsæt derefter hakket hvidløg og ingefær og lad det stege i et minut.
Tilsæt grøntsagerne, som kan bestå af alt fra gulerødder og broccoli til bønnespirer og løg. Steg grøntsagerne i et par minutter, indtil de er møre.
Hæld nu kyllingefond og vand i gryden og tilsæt en teskefuld sriracha eller anden krydret chilisauce. Lad suppen simre i 5-10 minutter, indtil alle ingredienserne er godt varme.
Server suppen med de kogte nudler og top den eventuelt af med lidt frisk koriander og ekstra sriracha, hvis du ønsker det. Denne ret er både sund og fyldt med smag og vil helt sikkert blive en favorit i dit køkken.
Ret 3: Fiskefilet med ovnstegte rodfrugter
Denne ret er ikke kun en sund og lækker middagsmulighed, men den er også utrolig nem at tilberede. Start med at forvarme ovnen til 200 grader. Skær dine foretrukne rodfrugter (f.eks. gulerødder, pastinakker og rødløg) ud i mindre stykker og fordel dem på en bageplade. Drys med salt, peber og lidt olivenolie inden du sætter dem i ovnen i 20-25 minutter. Imens kan du forberede dine fiskefileter (f.eks. torsk eller laks) ved at krydre dem med salt, peber og citronsaft. Steg dem herefter på en pande i 3-4 minutter på hver side, eller indtil de er gyldne og gennemstegte. Anret de ovnstegte rodfrugter på en tallerken og læg fiskefileten ovenpå. Server gerne med en frisk salat eller en kold sauce på siden. Bon appétit!